Menu

Τοπ μυστικά για επιδερμίδα πολλών καρατίων!!!
Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μαζί του έχει φέρει ένα σωρό καλοκαιρινά θέματα, ενώ η επιδερμίδα σου είναι στο επίκεντρο. Κάτι ο ήλιος, κάτι το θαλασσινό αλάτι, δε θέλει και πολύ μέχρι το δερματάκι σου να δείχνει θαμπό και άτονο. Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να έχεις επιδερμίδα που ακτινοβολεί λάμψη!

Για το προσωπάκι σου:

Με τη δύναμη της απολέπισης: είναι πολύ σημαντικό ειδικά το καλοκαίρι που το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν να χάνει τη λάμψη του και να δείχνει θαμπό και άτονο. Πιο συγκεκριμένα αν δεν φροντίσεις να απαλλαχτεί η επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα όση αντηλιακή και να απλώνεις δε θα καταφέρει ποτέ να λάμπει! Ένα απαλό σκράμπ είναι ότι πρέπει για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου αυτή την εποχή.

Ενυδάτωση για πάντα: η ενυδατική σου κρέμα οφείλει να έχει δείκτη προστασίας αλλά και να είναι κατάλληλη για την επιδερμίδα σου και μόνο. Το να βγαίνεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακή είναι αυτή την εποχή καταστροφικό για την επιδερμίδας ου και καλά θα κάνεις να μην το ξεχνάς.

Μάσκες τριγύρω πολλές: η μάσκα ενυδάτωσης είναι απαραίτητη αφού σου χαρίζει περισσότερη ενυδάτωση από την κρέμα σου εύκολα και γρήγορα. Μια μάσκα με βάση το τριαντάφυλλο είναι ιδανική για να χαρίσει γρήγορα στο δερματάκι σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη.

Κάηκες! Τώρα που είσαι όλη την ημέρα στις ακροθαλασσιές και ξεχνάς να ανανεώνεις το αντηλιακό σου, δεν έχεις παρά να αντιμετωπίσεις τις αντιαισθητικές κοκκινίλες και τα οδυνηρά καψίματα. Η αλόη βέρα λοιπόν θα σε σώσει!

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα για εγκαύματα για ανακούφιση στη στιγμή εύκολη και απλή:
Υλικά: • 1 κουταλάκι αλόη τζελ • 1 κουταλιά γιαούρτι.

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άπλωσε τη μάσκα εκεί που κάηκες Άφησε την για 20 λεπτά και ξέπλυνε με δροσερό νερό. Αν επαναλάβεις τη διαδικασία 3 φορές την ημέρα να είσαι σίγουρη ότι θα εξαφανιστούν οι κοκκινίλες και το κάψιμο θα υποχωρήσει και εσύ θα απολαμβάνεις ξανά την υπέροχη επιδερμίδα σου!
Για το κορμάκι σου: απολέπιση στο φουλ! Πάνω κάτω ότι ακριβώς ισχύει για την επιδερμίδα του προσώπου σου ισχύει και για το κορμάκι σου αφού στο δερματάκι οι ανάγκες είναι ίδιες! Μην ξεχνάς ότι η απολέπιση έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν και μόνο όταν τρίψεις με κυκλικές κινήσεις την απολεπιστική κρέμα στο δέρμα σου από τους ώμους και κάτω έτσι ώστε να γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος.

Η ενυδάτωση και στο κορμάκι παίζει ρόλο: έτσι ώστε η επιδερμίδα σου να δείχνει πιο λαμπρή αφού η αφυδάτωση ποτέ δεν έκανε καλό σε καμία. Ειδικά τώρα που η έκθεση στον ήλιο είναι καθημερινό φαινόμενο οφείλεις να λατρέψεις την ενυδατική σου κρέμα, τόσο πριν τις βουτιές στη θάλασσα όσο και όλη την ημέρα. Μετά το ντους και το μπάνιο στη θάλασσα η ενυδάτωση είναι βασικό συστατικό της λάμψης της επιδερμίδας σου.

Η μαγεία του ξυρίσματος: το να ξυρίζεσαι σωστά είναι πολύ βασικό για την επιδερμίδα σου και κατά συνέπεια για την καλοκαιρινή σου ομορφιά. Ο αφρός ξυρίσματος τώρα γίνεται απαραίτητο εργαλείο του νεσεσέρ σου αλλά κυρίως το τζελ ξυρίσματος είναι ιδανικό γιατί ενυδατώνει ενώ παράλληλα σε βοηθάει να αποκτήσεις τέλεια ξυρισμένο δερματάκι!

Μην ξεχνάς τις πατούσες σου: τώρα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στα ποδαράκια σου που πηγαινοέρχεσαι στην παραλία και τα ποδαράκια σου είναι σε κοινή θέα! Η σωστή ενυδάτωση τους είναι απαραίτητη για να δείχνουν σούπερ. Το βασικό που πρέπει να προσέξεις είναι να είναι μαλακές οι φτέρνες σου γιατί δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό πράγμα από τις πατούσες που έχουν σπάσει σε χίλια κομμάτια από την αφυδάτωση!

Από την Ελένη Αναστασάκη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top