Menu

Η πώληση του iPhone 5S θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία,Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Μ.Βρετανία και θα κυκλοφορεί σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 GB, στα 199, 299 και 399 δολάρια αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση υπογραφής διετούς συμβολαίου με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (ΗΠΑ). Μέχρι τον Δεκέμβριο, η Apple σκοπεύει να το πουλά σε 100 χώρες.

To iPhone 5S είναι το νέο υψηλής τεχνολογίας smartphone της μετά Στιβ Τζομπς εποχής της Apple. O Φιλ Σίλερ επέστρεψε στη σκηνή για να κάνει την παρουσίαση. Θα κυκλοφορεί σε τρία χρώματα: χρυσό, ασημί και ανθρακί.

Θα διαθέτει ένα πρωτοποριακό τσιπ τον A7 το οποίο, σύμφωνα με τις εργαστηριακές δοκιμές, έχει τη διπλάσια ταχύτητα από τους μικροεπεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς. Το αποτέλεσμα να είναι υπερδιπλάσιες οι ταχύτητες των γραφικών.

Η κάμερα είναι πιο εξελιγμένη: Μπορεί να συλλάβει 10 κάδρα το δευτερόλεπτο και συνδυάζοντάς τα να παράξει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να παράγει βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε αργή κίνηση με 120 κάδρα το δευτερόλεπτο.

Το iPhone 5S θα είναι εφοδιασμένο με έναν ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος, το Touch ID. «Το Touch ID χρησιμοποιεί ένα κλειδί που έχετε μαζί σας όπου και να πάτε» δήλωσε χαριτολογώντας ο Φιλ Σίλερ. Ο αισθητήρας θα είναι το κουμπί εκκίνησης και θα χρησιμοποιείται και για να εισέρχεται ο χρήστης στη λειτουργία του iPhone 5S καθώς και να εγγράφεται στο iTunes.

Η νέα τεχνολογία δεν απέφυγε τα πικρόχολα σχόλια των χρηστών των social media που έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι τώρα η NSA θα μπορεί να έχει πρόσβαση και στα δακτυλικά αποτυπώματα των κατόχων κινητών τηλεφώνων.

Το iPhone 5S διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα δεδομένων – ως και 64 GB. H τιμή του, στην έκδοση των 16 GB θα ξεκινάει από 199 δολάρια με συμβόλαιο δύο ετών.

Τα νέα iPhone 5S και 5S θα κυκλοφορήσουν παράλληλα με τις ΗΠΑ και στην Κίνα στις 20 Σεπτεμβρίου. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να διαθέσουμε ένα iPhone από την αρχή στην Κίνα» θριαμβολόγησε ο Φιλ Σίλερ.

Ο Φιλ Σίλερ παρουσιάζει τις αρετές της νέας κάμερας του iPhone 5S.

Oι φήμες για το τι θα παρουσιαζόταν στην αποψινή εκδήλωση στην Καλιφόρνια δεν έπαψαν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των επενδυτών – οι μετοχές της Apple έκλεισαν ψηλότερα τη Δευτέρα κοντά στα 508 δολάρια.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν προεξοφλήσει ότι απόψε η Apple δεν θα παρουσιάσει μόνο το υπερσύγχρονο 5S αλλά και ένα κατά πολύ φτηνότερο μοντέλο, το 5C, το οποίο θα απευθύνεται σε αναδυόμενες αγορές και μια πολύ φτωχότερη πελατεία – θα μπορεί να το κρατήσει στα χέρια του ένας Ασιάτης ή ένας Αφρικάνος με πολύ μικρότερο εισόδημα. Αυτές οι προσδοκίες διαψεύστηκαν καθώς το 5C θεωρείται αντικειμενικά αρκετά ακριβό για μια διεθνή οικονομία σε κρίση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top