Menu


​Σήμερα, το πρωί, ανοίξε η εφαρμογή του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή... επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης 6.000 ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών.
Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του πλέον «δημοφιλούς» προγράμματος του Οργανισμού, καθώς η πρώτη φάση, για την επιδότηση 5.000 θέσεων εργασίας, καλύφθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Μάλιστα, με στόχο την επιχορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στην τροποποίηση των προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, ώστε να μην επιτρέπεται η ένταξη επιχειρήσεων που είχαν επιδοτηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Αναλυτικά, η δεύτερη φάση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-66 ετών αφορά στη δημιουργία 6.000 νέων θέσεων εργασίας εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιπλέον των 5.000 θέσεων που είχαν αρχικά προκηρυχθεί και οι οποίες καλύφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, για τις επιπλέον 6.000 θέσεις, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο μία αίτηση υπαγωγής για την κάλυψη έως και δύο θέσεων απασχόλησης. Το υπόδειγμα της αίτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Επισημαίνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δεύτερη αυτή φάση του προγράμματος:
α) Δικαιούχοι του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, σύμφωνα με την αρχική Δημόσια Πρόσκληση.
β) Επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών για τις υπολειπόμενες 2.500 θέσεις, σύμφωνα με τη συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση.
γ) Επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α΄ φάση του προγράμματος επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και οι αιτήσεις τους έγιναν αποδεκτές.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται από τη διοίκηση του Οργανισμού ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην α΄ φάση του παρόντος προγράμματος και οι αιτήσεις τους είναι σε στάδιο αναμονής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και στη β΄ φάση. Στις περιπτώσεις αυτές, βέβαια, οι αιτήσεις της α΄ φάσης δεν εξετάζονται.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης από τους ενδιαφερομένους γίνεται με τη χρήση κωδικών πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ. Εργοδότες που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το πρωί να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) προκειμένου να πιστοποιηθούν, να λάβουν τον κωδικό πρόσβασης και να συμμετάσχουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top