Menu


Τι θα δούμε την Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 23:45, στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ;Πάνω από 250.000 πιστοί υπολογίζεται ότι έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα.Προσκυνητές κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες από την Αθήνα αλλά και από κάθε μεριά της Ελλάδας. Ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες, νέοι, ασθενείς, μαθητές που δίνουν εξετάσεις, άνεργοι, ακόμη και μετανάστες.
Τα λείψανα διχάζουν εκτός από τους πολιτικούς και την επιστημονική κοινότητα, η οποία καλείται να απαντήσει αν αυτά μπορούν να έχουν, πράγματι, θαυματουργές ή θεραπευτικές ιδιότητες σε ασθένειες. Στο ερώτημα αυτό, θα βρει κανείς εκείνους που θα απαντήσουν ότι θαύματα γίνονται, αλλά και εκείνους που μιλούν για φρούδες ελπίδες σε απελπισμένους ανθρώπους.
«Κάθε αναφορά για θαύμα εμείς την αντιμετωπίζουμε με επιφύλαξη αλλά και με θαυμασμό γιατί όταν υπάρχει ένα τέτοιο θαύμα στεκόμαστε με δέος. Έρχονται πιστοί, μου δίνουν ένα κομποσκοίνι, ένα μενταγιόν και μου ζητάνε να τα ακουμπήσω επάνω στο άγιο λείψανο. Γιατί να μην το κάνω….. Ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνθηκε ότι πυροβολούν την Εκκλησία, στεναχωρήθηκε από τις αντιδράσεις, είναι σαν να πυροβολείς τη μάνα σου τη μάνα του λαού σου ….. Η Εκκλησία πιστεύει ότι τα λείψανα είναι οι αποδείξεις της παρουσίας του θείου στη ζωή μας, δεν πιστεύουμε στα κόκκαλα, πιστεύουμε στην παρουσία του θείου μέσα στη ζωή μας», λέει στον Αντώνη Σρόιτερ ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Θεμάτων, μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας που έφερε τα λείψανα στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top