Menu

Οι διακοπές σου μόλις τελείωσαν και επιστρέφεις στη βάση σου με τη ζυγαριά να σε δείχνει πολλά κιλά λεπτότερη. Και μετά ξύπνησες! Αν θέλεις να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα, χωρίς να πρέπει να κάνεις πολλές στερήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και γύρνα αδύνατη από τις διακοπές σου.

Κάνε σωστό προγραμματισμό:

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο βάζουμε κιλά στις διακοπές είναι γιατί τρώμε εντελώς ασυναίσθητα. Περνάς τόσο καλά και είσαι τόσο χαλαρή, που δεν προσέχεις ούτε τι τρως, ούτε πόσο τρως. Έπειτα, στις διακοπές ξεχνάς να φας όλη την ημέρα και καταλήγεις να κάνεις διατροφικά εγκλήματα αργά το βράδυ που γυρίζεις από το ξενύχτι. Αυτή η τροφή μετατρέπεται στο σύνολό της σε λίπος που δεν μπορείς να κάψεις. Αν θες να αποφύγεις την αύξηση του σωματικού σου βάρους και μάλιστα να αδυνατίσεις, φτιάξε το διατροφικό σου πρόγραμμα από πριν. Κανόνισε να καταναλώνεις τρία γεύματα την ημέρα (ή πέντε με έξι μικρότερα αν σε βολεύει). Μην αφήνεις να περνούν περισσότερες από 4 ώρες ανάμεσα σε κάθε γεύμα ή σνακ. Απόφυγε τις δύσκπεπτες τροφές και πες ναι σε μικρά και εύπεπτα γεύματα Και όταν λέμε μικρά δεν εννοούμε 5 πίτσες την ημέρα. Όταν τρως, μην ασχολείσαι με κάτι άλλο ταυτόχρονα. Ακόμα και το φρούτο ή το σνακ, κατανάλωσε το μόνο του, και όχι παίζοντας βόλεϊ στην πλαζ ή διαβάζοντας κάποια εφημερίδα κατά την ηλιοθεραπεία.

Το φρέσκο είναι το καλύτερο:

Αν πραγματικά θέλεις να αποφύγεις να παχύνεις στις διακοπές, απόφυγε τα τυποποιημένα και γεμάτα συντηρητικά τρόφιμα με κάθε τρόπο. Γιατί να φας μια σακούλα πατατάκια, όταν μπορείς να πεις ναι σε ένα φρέσκο μήλο; Άσε που τα τυποποιημένα παγωτά ή γλυκά έχουν ελάχιστα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες και το μόνο που θα κάνουν είναι να σου ανοίξουν την όρεξη (σε συνδυασμό με τη θάλασσα) και όχι να σε ξεπεινάσουν. Πες ναι στα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα.

Και αν σου φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεις φρέσκα φαγητά, σκέψου ότι σε όλα τα νησιά της χώρας μας, υπάρχει αφθονία ψαριών και λαχανικών. Γιατί λοιπόν να ενδώσεις σε μια αστακομακαρονάδα, την στιγμή που μπορείς να πεις ναι σε ένα απολαυστικό πιάτο με μαλάκια (στρείδια και μύδια) που και διαιτητικό είναι και γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και την λίμπιντο θα σου ανεβάσει.

Υδατάνθρακες γιοκ:

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχουμε την τάση να καταναλώνουμε πολλούς μα πολλούς υδατάνθρακες: παγωτά, αλκοόλ, πίτσα, ζυμαρικά με ιδιαίτερα υψηλή γλυκαιμική αξία. Όλες αυτές οι τροφές το μόνο που κάνουν είναι να διογκώνουν την έκκριση της ινσουλίνης στον οργανισμό και να αυξάνεται κατ' επέκταση το λίπος. Φρόντισε λοιπόν, οι υδατάνθρακες που καταναλώνεις, να μην ξεπερνούν το 1/3 της διατροφής σου. Έπειτα, προτίμησε τους καλούς υδατάνθρακες με χαμηλή γλυκαιμική αξία όπως

1. Δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για κρουασάν σοκολάτας στο πρωινό
2. Ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί με βούτυρο στο δεκατιανό
3. Φρούτα αντί για τσιπς στην παραλία
4. Λαχανικά αντί για παγωτό το μεσημέρι
5. Ρύζι ολικής και ζυμαρικά ολικής αλέσεως το μεσημέρι

Πρέπει να πίνεις νερό περισσότερο απ' όσο σκέφτεσαι:

Το καλοκαίρι διψάμε περισσότερο απ' όλες τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Πολλές από εμάς κάνουν το λάθος να πίνουν καφέδες, αναψυκτικά, ροφήματα με γάλα, ενεργειακά ροφήματα, χυμούς φρούτων και οτιδήποτε άλλο σε υγρό εκτός από νερό. Όλα αυτά τα ροφήματα, όχι μόνο δεν σε ξεδιψούν αλλά και αυτά είναι εξίσου δύσπεπτα. Όσο αφήνεις το κορμί σου να αφυδατώνεται, τόσο παχαίνεις. Το σώμα μπερδεύει την δίψα με την πείνα και αναγκάζεσαι να τρως τελικά ενώ στην πραγματικότητα απλά διψούσες. Πόσο νερό πρέπει να πίνεις τελικά;

Ειδικά το καλοκαίρι:

Ένα λίτρο νερό για κάθε 22 κιλά βάρους. Αν είσαι 62 κιλά, χρειάζεσαι 3 λίτρα νερό την ημέρα. Αν η ζέστη είναι υπερβολική, αν είσαι υπερδραστήρια, αύξησε την ποσότητα ακόμα περισσότερο. Τα υπόλοιπα υγρά, ακόμα και το ανθρακούχο νερό, δεν μετρά στην παραπάνω αναλογία.

Μην απασχολείς το μυαλό σου με το να μετράς τις θερμίδες που καταναλώνεις και στις διακοπές. Προσπάθησε να διασκεδάσεις κρατώντας απλά ένα μέτρο στις ατασθαλίες που θα κάνεις και θα δεις ότι θα επιστρέψεις πιο λεπτή και χαρούμενη από τις διακοπές.
womenonly.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top