Menu

Επεισόδιο 22 – Δευτέρα 24/11/14 Mega «Δικαίωση» -
Ο Νικηφόρος περνάει δύσκολες ώρες στην
απομόνωση, αλλά δεν ομολογεί πού βρίσκεται το χειρόγραφο. Η Τζίνα κοντεύει να τρελαθεί
από την αγωνία της για την τύχη του πατέρα της, αλλά δεν εγκαταλείπει την προετοιμασία για να το σκάσουν μόλις αποφυλακιστεί. Ο Ανδρέου πολιορκεί τη Νατάσσα, που δείχνει να σαγηνεύεται από το παιχνίδι του, αλλά δεν πέφτει εύκολα. Ο Χρήστος προσπαθεί να καταλάβει γιατί τον χώρισε η Μυρτώ, χωρίς να βρίσκει λογική εξήγηση και η Λία τον παρηγορεί. Ο Ιάσωνας πείθει τη Τζίνα να πάρει τον Νικηφόρο και να εξαφανιστούν για ένα διάστημα, μακριά από την Αθήνα. Η Τζίνα όμως επιμένει πως δεν θ’ αργήσουν να γυρίσουν για να εκδικηθούν τη Βάλια για όσα πέρασε. Ο Θησέας πιέζει τη Νατάσσα να κυνηγήσει τη νέα γνωριμία με τον μυστήριο άντρα στο καζίνο και να τον εκμεταλλευτεί, μη γνωρίζοντας πως μιλάει για τον Ανδρέου. Παράλληλα κι εκείνος δείχνει να έχει τα ίδια σχέδια για κείνον και τη Μυρτώ, αφού την φλερτάρει σε κάθε ευκαιρία. Η Βάλια ανησυχεί για το χειρόγραφο, καθώς πλησιάζει η μέρα της αποφυλάκισης του Νικηφόρου, αλλά ο Ανδρέου την καθησυχάζει πως ελέγχει την κατάσταση. Η Μαρίζα αποκαλύπτει στον Χρήστο το επίθετο της Μυρτώς κι μένει άναυδος όταν μαθαίνει πως η Μυρτώ είναι ο παιδικός του έρωτας από τη Σύρο. Τρέχει να της το πει, αλλά τη βρίσκει να γευματίζει με τον Θησέα κι απογοητεύεται. Η κοινή γνώμη αντιδρά στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου και ο Λευτέρης στριμώχνεται, καθώς χρωστάει πολλά λεφτά στον Ανδρέου. Ο Νικηφόρος πείθει τον φύλακα να τον πάει πίσω στο κελί του, γιατί αν πάθει κάτι, όλες οι υποψίες θα πέσουν πάνω του. Ο Ανδρέου κάνει την πρώτη κίνηση εντυπωσιασμού προς τη Νατάσσα.

Επεισόδιο 23 – Τρίτη 25/11/14 | Mega «Δικαίωση»
Η Τζίνα αγωνιά για τον Νικηφόρο και πιέζει τον Ιάσωνα να την αφήσει να πάει κοντά του, όμως εκείνος αρνείται. Ο Ανδρέου καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή της Νατάσσας. Ο Νάσος εντοπίζει τον Θωμά και τον απειλεί να του δώσει το χειρόγραφο, όμως εκείνος έχει άλλα σχέδια. Παζαρεύει το χειρόγραφο και ζητάει ένα τρελό ποσό για να το παραδώσει στη Βάλια, που μέσα στον πανικό της δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί. Η Τζίνα το σκάει από την επιτήρηση του Ιάσωνα και πάει στη φυλακή. Μιλάει στον Νικηφόρο για τα μελλοντικά σχέδιά της και του ζητάει να βασιστεί σ’εκείνη, τα έχει όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Η μέρα της αποφυλάκισης φτάνει, η Τζίνα περιμένει τον πατέρα της με αγωνία, αλλά ο Ανδρέου και η Βάλια έχουν άλλα σχέδια. Ο Νικηφόρος πέφτει νεκρός στην αγκαλιά της Τζίνας, από τη σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή. Ο Νάσος και ο Σάκης πλησιάζουν στο σημείο και πείθουν την Τζίνα να τους ακολουθήσει. Εκείνη, επηρεασμένη από το σοκ, το κάνει χωρίς αντιρρήσεις. Ο Ιάσωνας, που έχει καταλάβει την παγίδα, παρακολουθεί από μακριά κι επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή. Η Μυρτώ μαθαίνει για τη δολοφονία από την τηλεόραση και σοκάρεται, ενώ η Βάλιαανακτεί την ψυχραιμία της για να μην προδοθεί. Ο Λευτέρης όμως υποψιάζεται πως αυτή βρίσκεται πίσω απ’ τη δολοφονία του Νικηφόρου. Η Μυρτώ, λόγω των γεγονότων, ξαναζεί τη δολοφονία του πατέρα της και η Βάλιατής συμπαραστέκεται.

Επεισόδιο 24 – Πέμπτη 27/11/14 | Mega «Δικαίωση»
Η Τζίνα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αρνείται να πιστέψει πως ο πατέρας της άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια της. Η Ανθή κατηγορεί ανοιχτά τη Βάλια για τον φόνο του Νικηφόρου και για πρώτη φορά οι δύο αχώριστες φίλες αναμετρούνται σκληρά. Η Ανθή την προειδοποιεί πως σύντομα θα έρθει μια μέρα που δεν θα μπορεί πια να κινεί τα νήματα. Ο Θησέας εκμεταλλεύεται την άσχημη ψυχολογία της Μυρτώς και βρίσκει την ευκαιρία να την πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Ο Ανδρέου πολιορκεί τη Νατάσσα που αντιδρά στο φλερτ του κι αυτό τον εξιτάρει. Ο Χρήστος ψάχνει απεγνωσμένα τη Μυρτώ για να της εξηγήσει ποιός είναι, αλλά εκείνη τον αποφεύγει. Η Λία τού συμπαραστέκεται στο ζόρι του και του εξομολογείται πως θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί δεν αντέχει άλλο τον πατέρα τους. Η Βάλια παραχωρεί συνέντευξη στα Μέσα, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Νικηφόρου, γεγονός που κάνει την Τζίνα ακόμα πιο έξαλλη μαζί της. Η δίψα της για εκδίκηση μεγαλώνει. Ο Θωμάς έρχεται σε συνεννόηση με τη Βάλια για να της παραδώσει το χειρόγραφο. Η Ανθή ανησυχεί πως ο Νικηφόρος έχει ήδη πει όλη την αλήθεια στην Τζίνα και προειδοποιεί τη Βάλια πως μόλις απέκτησε μια ορκισμένη εχθρό, την κόρη της. Ο Ιάσωνας προσπαθεί να εμποδίσει την Τζίνα απ’το να πάει στην κηδεία του Νικηφόρου, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Λευτέρης αγοράζει ένα σπίτι στη Σύρο και το κάνει δώρο στη Λία, κίνηση που προβληματίζει κι επηρεάζει θετικά τα παιδιά και κυρίως την Ερμιόνη. Ο Θησέας πλησιάζει ακόμα περισσότερο τη Μυρτώ.

Επεισόδιο 25 – Παρασκευή 28/11/14 | Mega «Δικαίωση»
Η Τζίνα προσπαθεί να συνέλθει από τον χαμό του πατέρα της και το μυαλό της φτιάχνει επικίνδυνα σενάρια. Ανακοινώνει στον Ιάσωνα πως θα κινηθεί εναντίον της Βάλιας και θα την παγιδεύσει όπως ακριβώς έκανε κι εκείνη με τον Νικηφόρο. Η Μυρτώ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο χτίσιμο του εμπορικού και ο Θησέας παριστάνει ότι τη στηρίζει, ενώ η σχέση τους γίνεται πιο ερωτική. Ο Ανδρέου καθησυχάζει τη Βάλια πως είναι ζήτημα χρόνου να εντοπίσει την Τζίνα, όμως η ίδια φροντίζει να καλύψει τα ίχνη της με μια ολική αλλαγή στην εμφάνισή της. Ο Λευτέρης, θολωμένος από πόθο, βιάζει τη Νατάσσα. Ο Χρήστος αποκαλύπτει στη Μυρτώ όλη την αλήθεια για το ποιός είναι. Η Βάλια επισκέπτεται τον τάφο του Νικηφόρου, αλλά εκεί την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Το σχέδιο της Τζίνας μπαίνει σε εφαρμογή. Ο βανδαλισμός στο θέατρο της Βάλιας και στον τάφο του Νικηφόρου, κινητοποιεί τα Μέσα που ψάχνουν τον συσχετισμό πίσω απ’αυτή την κίνηση. Παράλληλα, η Τζίνα έρχεται σε επικοινωνία με τον Θωμά και τον προειδοποιεί να μην δώσει πουθενά αλλού το χειρόγραφο γιατί μετά θα χάσει τη ζωή του. Η Ανθή υποψιάζεται ότι η Τζίνα θα γυρέψει εκδίκηση και ανησυχεί για τη Βάλια. Η Βάλια αντιδρά σπασμωδικά κι αποφασίζει ν’αλλάξει έργο, ανεβάζοντας ένα νέο με τίτλο «Δικαίωση». Η Ανθή τής δηλώνει πως αυτή η επιλογή δεν θα της βγει σε καλό κι αποφασίζει να μην την βοηθήσει όπως έκανε πάντα. Η Μυρτώ δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Χρήστος είναι ο παιδικός της έρωτας. Ο Χρήστος την παρακαλάει να μην αφήσει την έχθρα των οικογενειών να μπει ανάμεσά τους. Τα δύο παιδιά δίνουν όρκο να μην ξαναχωρίσουν ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top