Menu

Εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο
Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε σήμερα η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99,που ισοδυναμεί με την αποκαλούμενη «ελεγχόμενη πτώχευση».Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν η Argo fund, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ αλλά και οι διαφημιστικές εταιρείες. Κατά αυτής τάχθηκαν οι εταιρείες Interstar Security, καθώς και η Κλεάνθης Κουκιάς ΑΕ (το Alter οφείλει μισθώματα στην εταιρεία).

Ανάμεσα στους μάρτυρες που κατέθεσαν και ο οικονομικός διευθυντής του καναλιού Θεοφύλακτος Οικονομίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει πλάνο που αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του Alter και βασίζεται σε 2 άξονες: ο ένας είναι η κεφαλαιοποίηση των χρεών και ο δεύτερος η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με νέο επενδυτή την Argo Fund.

Με βάση αυτό το πλάνο, το Alter εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία από το 2013. Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ ζήτησαν να εξαιρεθούν από πιστωτές οι δημοσιογράφοι και το διοικητικό προσωπικό.

Η ΕΤΙΤΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ δεν τάχθηκαν ούτε υπέρ, ούτε κατά ενώ ο ασφαλιστικός δημοσιογραφικός οργανισμός ζήτησε να εξαιρεθεί από τον κατάλογο των πιστωτών.

Δυσάρεστη έκβαση ήταν η μη ανανέωση, από το δικαστήριο, της προσωρινής διαταγής για τη μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων του Alter, οπότε, από τις 6 Ιουλίου και έπειτα δεν μπορεί να αποτραπεί η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του από όσους πιστωτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν στα χέρια τους σχετική δικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top