Menu

Σε νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης θα προχωρήσουν οι ναυτεργάτες, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ το μεσημέρι του Σαββάτου.Νωρίτερα, περίπου 500 ναυτεργάτες πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

«Συνεχίζοντας την αγωνιστική διάθεσή τους από την πρώτη ημέρα της απεργίας, οι Έλληνες ναυτεργάτες, συσπειρωμένοι υπό τις οδηγίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δίνουν τον αγώνα τους για την απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης, με τα οποία αποδομούνται και κατεδαφίζονται ανελέητα κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις
γενεών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες απεργούν από την προηγούμενη Δευτέρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της ΠΝΟ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα των ναυτικών.

Κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών θα προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους, καθώς ένα σημαντικό μέρος των αιτημάτων τους έχει ικανοποιηθεί.

Ωστόσο, οι ναυτεργάτες, αξιολογώντας το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου του υπουργού που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους με τον κ.Χρυσοχοΐδη, εμφανίζονται ανυποχώρητοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

«Αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό του αφήνει περιθώρια, που να στηρίζουν πιθανότητα ικανοποιητικής αντιμετώπισης στο μέλλον, ορισμένων από τα γνωστά αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως δεν καλύπτει και φαίνεται ότι αγνοεί το σύνολο των αιτημάτων της» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στο μεταξύ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα στα νησιά. Ήδη, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως και στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.inews.gr/t/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD_apergia-ploion.htm

Δημοσίευση σχολίου

 
Top