Menu

Ο μηνιαιος μισθος του προεδρου της δημοκρατιας ειναι 16.000€, οσο περνουν ολο το χρονο 2 νεοι εργαζομενοι! Δηλαδη παιρνει το χρονο οσα χρηματα παιρνουν 342 νεοι εργαζομενοι!!!
Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό;(προβληματισμό) προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει.

Η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ισούται με το τετραπλάσιο της βουλευτικής απόζημίωσης, χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις. Δηλαδή σήμερα, μικτά η αποζημίωση ανερχόταν σε 23.200 ευρώ το μήνα ή 278.400 το χρόνο. Τα καθαρά χρήματα φτάνουν τα 192.000 ευρώ.
Ακόμη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιούται ως έξοδα παράστασης το 1/3 του συνόλου της αποζημίωσής του, δηλαδή συνολικά λαμβάνει 370.993 ευρώ.
Αυτά προβλέπονται στο νόμο 565/77 που είναι δημοσιευμένος στο ΦΕΚ Α' 85.
«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top