Menu

Γενετικό υλικό από τη μηχανή που εγκατέλειψαν οι τρομοκράτες, ύστερα από το δολοφονικό χτύπημα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είναι το νέο στοιχείο που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική και από το οποίο ελπίζει πως θα καταλήξει στην ταυτότητα των δολοφόνων.Το γενετικό υλικό δεν είναι του ιδιοκτήτη της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκει σε έναν από τους δύο τρομοκράτες.
Για τη διαφυγή τους οι δύο τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μια μηχανή τύπου Africa Twin, την οποία αμέσως μετά τη διπλή δολοφονία εγκατέλειψαν στο ρεύμα της Χελιδονούς. Από τη μηχανή όμως έλειπε το «βαλιτσάκι», το οποίο είδαν αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν το σκηνικό της δολοφονίας στη λεωφόρο Ηρακλείου. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι οι δύο τρομοκράτες μέσα στο «βαλιτσάκι» πιθανόν να είχαν ρούχα για να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα ένα μπουφάν διαφορετικού χρώματος από αυτό που φορούσαν την ώρα της εκτέλεσης. Έτσι, αφαίρεσαν το «βαλιτσάκι» για να μην αφήσουν πειστήρια στις αρχές. Σε αντίθεση όμως με άλλες επιθέσεις όπου οι τρομοκράτες κατέστρεφαν τα οχήματα διαφυγής για να μην αφήσουν ίχνη, στην περίπτωση της επίθεσης εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής έκαναν ένα λάθος, ενδεχομένως λόγω της πίεσης που είχαν, και άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό πάνω στη μηχανή.
Στο «βαλιτσάκι» που πήραν μαζί τους πιθανόν να αποθήκευσαν και τον επιπλέον οπλισμό που, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, κουβαλούσαν την ώρα της επίθεσης. «Είμαστε σίγουροι πως στο σακίδιο που κουβαλούσε μαζί του, την ώρα της επίθεσης, μετέφερε μαζί του χειροβομβίδες και ενδεχομένως ένα ακόμη όπλο που θα χρησιμοποιούσε σε περίπτωση εμπλοκής», εκτιμά αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Οι διωκτικές αρχές τώρα σαρώνουν και όλα τα διαθέσιμα βίντεο από την περιοχή κοντά στο ρεύμα της Χελιδονούς, καθώς θεωρούν πως οι δράστες άλλαξαν μηχανή, στην οποία και έβαλαν το «βαλιτσάκι» που αφαίρεσαν από την Africa Twin. Το κακό για τις αρχές είναι πως το εν λόγω «βαλιτσάκι»προσαρμόζεται σε αρκετά είδη μηχανών, που μοιάζουν πολύ με την Africa Twin. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες αρχικά μίλησαν για μηχανή τύπου Varadero, η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι.

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ 12 ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ

Από τη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη, οι διωκτικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους 12 βίντεο από διαφορετικά σημεία που κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης. Η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει πως ο δράστης της επίθεσης δεν ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένος, όπως αρχικά εκτιμήθηκε. Ενδεικτικό της απειρίας του ήταν πως στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της επίθεσης κρατούσε το πιστόλι με το ένα χέρι.

«Ένας επαγγελματίας εκτελεστής θα κρατούσε το όπλο και με τα δύο χέρια για σταθερότητα και ακρίβεια στόχευσης. Ο εκτελεστής όμως έτρεξε γρήγορα, κατάφερε να αιφνιδιάσει τα θύματά του και δεν δίστασε να πυροβολήσει ακόμη και από απόσταση 40 εκ. για να σκοτώσει», παρατηρεί αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει την επαναφορά της αστυνομικής φύλαξης στα γραφεία και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, η οποία έχει διακοπεί από τις 23 Σεπτεμβρίου με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, σε μια περίεργη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής της ΧΑ Γιώργος Γερμενής. Όπως κατήγγειλε, το βράδυ της Τρίτης δύο άτομα που επέβαιναν σε λευκή μηχανή τον ακολουθούσαν από την έξοδο της Αττικής Οδού στην Καισαριανή μέχρι την είσοδό του στη Βουλή.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top