Menu

Φωτιά στη συζήτηση για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής έβαλε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Στην εισήγησή της στην επιτροπή Δεοντολογίας, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. επικαλέστηκε το τεκμήριο της αθωότητας και τόνισε πως δε συμφωνεί με την εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας για αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

«Αν δεν εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση ουδείς μπορεί να πει ότι η Χρυσή Αυγή διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται», είπε η κ. Γιαταγάνα.

«Τι σημαίνει το τεκμήριο αθωότητας; Να χρηματοδοτεί η Βουλή μία εγκληματική οργάνωση;» αναρωτήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, σημειώνοντας πως «ο σχετικός νόμος δε μιλάει για χρηματοδότηση ταγμάτων εφόδου».

Επίσης, διευκρίνισε ότι αν η υπόθεση τελεσιδικήσει και αθωωθεί η Χρυσή Αυγή τότε θα εισπράξει τα χρήματα.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, όταν κλήθηκε να πάρει θέση, επικαλέστηκε το άρθρο 60 του Συντάγματος περί του δικαιώματος ψήφου κατά συνείδηση των βουλευτών και δεν αποσαφήνισε τη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ονομαστική ψηφοφορία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top