Menu

Νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίζει τη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Παρόν".

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε νομική γνωμοδότηση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου βάσει της οποίας σε περίπτωση που έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή ή διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, τότε αυτός/ή που κατηγορείται στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν -κατά το δημοσίευμα- ότι στη Βουλή η ρύθμιση αυτή θα στηριχθεί -πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, ενώ η εφημερίδα αναφέρεται σε αντιδράσεις νομικών κύκλων και βουλευτών που υποστηρίζουν ότι ένας τέτοιος αποκλεισμός θα καταπέσει στα δικαστήρια και θα φορτίσει επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα. Απο το ρεπορτάζ, πάντως, δεν είναι σαφές γιατί η γνωμοδότηση Αλιβιζάτου οδηγεί σε αποκλεισμό από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι από κάθε εκλογική αναμέτρηση, ούτε αν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα ή το κόμμα. Ίσως γιατί αυτό που τους καίει τώρα είναι οι δήμοι.

Ας μην το ψάχνουμε και ιδιαίτερα. Αυτοί είναι ικανοί να ψηφίσουν νόμο με βάση τον οποίο θα έχουν δικάιωμα συμμετοχής μόνο αυτοί καθώς είναι "υπέυθυνοι" "σωστοί" κ.τ.λ. όπως και είναι ικανοί να μας βγάλουν όλους φοροφυγάδες,και να πουν "δεν θα έχεις δικαιωμα να ψηφίζεις" και να ψηφίζουν μόνο οι "δικοί" τους, που θα είναι φυσικά "έντιμοι" και φορολογικά "ενήμεροι". Τα περιμένουμε όλα από αυτούς, και φυσικά θα έχουμε "δημοκρατία", όποιος την αμφισβητήσει έστω και με ανέκδοτο, θα πηγαίνει στην "ψειρού", για "εσχάτη προδοσία", αν μη τι αλλο ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top