Menu

Τζορτζ Κλούνει: Οι Έλληνες έχουν δίκιο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα Τη συμπαράστασή του για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε...

σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ο Τζορτζ Κλούνεϊ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας "Μνημείων Άνδρες" (The Monuments Men).



"Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Έχετε πολύ καλά επιχειρήματα για να στηρίξετε το αίτημα της επιστροφής στην Ελλάδα. Ίσως δεν θα ήταν κακό να επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα. Πιστεύω ότι θα ήταν ένα πολύ δίκαιο και πολύ ωραίο πράγμα. Ναι, νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Βρετανία" είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης.



Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια πρόταση για το πώς θα μπορούσαν τα μνημεία να επιστραφούν, ο Τζορτζ Κλούνεϊ απάντησε "δεν είμαι και τόσο καλός στις προτάσεις", αποφεύγοντας με χιούμορ να πατήσει σε ξένα χωράφια.



Η ερώτηση για τα αγάλματα του Παρθενώνα είχε σχέση με το θέμα της ταινίας, την αληθινή ιστορία μιας ομάδας Αμερικανών, ειδικών στα έργα τέχνης, που αναλαμβάνουν, προς το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, να επανακαταταγούν, παρά τη μεγάλη ηλικία τους, στο στρατό και να αποβιβαστούν στην Ευρώπη, για να σώσουν τα διάφορα σημαντικά έργα τέχνης που είχαν κλέψει (για το υπό μελέτη Μουσείο Φύρερ) οι ναζί από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στην πολεμική περιπέτεια, συμπρωταγωνιστεί μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών: Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιρζαντέν, Κέιτ Μπλάνσετ (μαζί και ο Ελληνας Δημήτρης Λεωνίδας), οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παρόντες στη συνέντευξη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top