Menu

«Ημέρα οργής» στις ΗΠΑ το Σάββατο, σε κατάληψη της Γουόλ Στριτ καλούν ακτιβιστές!
Σε μία «ημέρα οργής» κατά τα πρότυπα των χωρών της Μέσης Ανατολής με συγκέντρωση και κατάληψη της WALL STREET στη Νέα Υόρκη, όπου και βρίσκεται το Χρηματιστήριο, καλούν Αμερικανοί ακτιβιστές.Η διαμαρτυρία τους αφορά τη «διεφθαρμένη διαδικασία της δημοκρατίας» και η χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών από χρήματα που δίνουν επιχειρήσεις.Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και στο Λος Άντζελες, το Όστιν του Τέξας και άλλες πόλεις, αλλά οι εκτιμήσεις για την προσέλευση των πολιτών και την εξέλιξη των γεγονότων είναι αβέβαιες

Την διαμαρτυρία στηρίζουν κυβερνοακτιβιστικές και αντικαταναλωτικές ομάδες, όπως η AntiSec και οι AdBusters, όπως αναφέρει η Washington Post.

Μετά τις πορείες κατά του πολέμου στο Βιετνάμ και τις συγκεντρώσεις για τα δικαιώματα των μαυρών, όπως αυτές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις δεκαετίες του '60 και του '70, οι μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν μάλλον σπάνιες στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα τελευταία 10 χρόνια, το κίνημα κατά των πολέμων στο Ιράκ και η οικονομική κρίση κινητοποίησαν όλο και περισσότερους Αμερικανούς με τη βοήθεια και του Ίντερνετ για την οργάνωση των διαμαρτυριών. Αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων σε τοπική κλίμακα έχει διαλέξει και το υπερσυντηρητικό κίνημα Tea Party.

Για πληροφορίες και νέα από την Ημέρα της Οργής στις ΗΠΑ μπορεί κανένας να παρακολουθήσει στο Twitter, μεταξύ άλλων, τα hastag...
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4657720

Δημοσίευση σχολίου

 
Top