Menu

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν απόψε στην πλατεία των Καρυών του Αγίου Όρους, ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των είκοσι μονών και απλοί μοναχοί, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που επισκέπτεται τον Άθωνα με αφορμή τους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το απόγευμα τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. του Πρωτάτου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος συνέστησε στους μοναχούς, ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να μη λησμονούν το ιερό τους καθήκον και να συνεχίζουν το πνευματικό τους έργο.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά τη δοξολογία συνάντησε έξω από το Πρωτάτο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, που είχε φτάσει το απόγευμα στη Δάφνη και μετέβη στις Καρυές. Ο Ουκρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί και θα διανυκτερεύσει απόψε στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος και θα αναχωρήσει από το Άγιο Όρος, αύριο το μεσημέρι, έπειτα από τη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Ουκρανός Πρόεδρος, ανέβηκαν στο μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας, όπου θα έχουν σύντομη ανταλλαγή απόψεων, παρουσία και των αρχών του Αγίου Όρους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top