Menu

Pastor Maldonado Formula 1 - Παστόρ Μαλντονάντο Φόρμουλα 1
Την παρθενική του νίκη στην Formula 1, επί ισπανικού εδάφους, πέτυχε ο Παστόρ Μαλντονάντο.Ο πιλότος από την Βενεζουέλα χάρισε στην Williams την πρώτη της νίκη μετά το 2004 και το GP της Βραζιλίας.

Μετά το τέλος του αγώνα στην Καταλούνια ο Μαλντονάντο υποστήριξε ότι η ομάδα του είχε τον πλήρη έλεγχο ακόμη κι όταν ο Φερνάντο Αλόνσο τον πίεζε για να περάσει πρώτος.
«Ήταν πολύ κοντά. Προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε τη φθορά των ελαστικών επομένως δε μπορούσα να πιέσω τόσο πολύ, μόνο για να τα κρατήσω μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ ο Φερνάντο πλησίαζε. Υπήρχαν κάποια στιγμές όπου ήταν πολύ κοντά ιδίως στο τέλος της ευθείας αλλά τα κατάφερνα την απόσταση και ήλεγχα τα πάντα. Ο ρυθμός μας σήμερα ήταν πολύ καλός, το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό όπως και η ομάδα. Κάναμε ένα μικρό λάθος στο τελευταίο πτστόπ, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοσή μας.
Πιστεύω ότι ήταν μία υπέροχη ημέρα, απίστευτη για εμένα και για όλη την ομάδα. Πιέζαμε τόσο πολύ από πέρυσι για να βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα και τώρα είμαστε εδώ. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας και από θέμα στρατηγικής, ήταν όμως δύσκολος και σε ό,τι αφορά στα ελαστικά. Μετά από μερικούς γύρους παλεύαμε με αυτά, αλλά νιώθω την ανάγκη να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος διότι το μονοθέσιο ήταν πολύ ανταγωνιστικό από τον πρώτο γύρο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πιλότος από την Βενεζουέλα υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για την ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και στον επόμενο αγώνα της χρονιάς, στο Μονακό.

«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διάρκεια θα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτό το πρωτάθλημα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top